DuoLife Dzień i Noc – Twoje Codzienne Źródło Zdrowia
DuoLife DZIEŃ i NOC to w 100% naturalne suplementy diety, stworzone dla osób dbających o kondycję fizyczną i umysłową. Dodatkowa energia na cały dzień intensywnej pracy oraz cenne wsparcie dla ukojenia i regeneracji organizmu w porze nocnej. Połączenie aż 26 ekstraktów i soków roślinnych, by wspomóc funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego, przewodu pokarmowego i układu odpornościowego, oczyszczanie organizmu, pracę mózgu, wątroby i nerek. Setki składników aktywnych, w tym cenne antyoksydanty, aminokwasy, witaminy i minerały, by nie tylko każdy dzień, ale i każda noc była wyjątkowa.
Kiedy stosować DuoLife Dzień i Noc?
Organizm człowieka inaczej funkcjonuje w dzień, a inaczej w nocy. Praca wielu narządów zależy od cyklu dobowego, a ich prawidłowe współdziałanie jest podstawą dobrej kondycji fizycznej i psychicznej. W 2017 roku, za badania nad molekularnymi mechanizmami odpowiedzialnymi za rytm okołodobowy, została przyznana Nagroda Nobla w dziedzinie fizjologii i medycyny, dając wyraz temu, jak ważne dla dobrego samopoczucia jest dostosowanie fizjologii organizmu do faz dnia.
DuoLife DZIEŃ i NOC działają na zasadzie synergii, z jednoczesnym uwzględnieniem fizjologicznego rytmu okołodobowego organizmu, wspomagając jego optymalne funkcjonowanie w przypadku:
- osób chcących zachować dobrą kondycję fizyczną i umysłową, energię i witalność;
- osób osłabionych, w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego;
- osób narażonych na przewlekły stres;
- osób chcących zachować prawidłowy rytm snu i czuwania;
- osób chcących utrzymać prawidłową morfologię krwi;
- osób odczuwających dolegliwości ze strony układu pokarmowego;
- osób cierpiących na nawracające infekcje, także dróg moczowych;
- rekonwalescentów;
- osób starszych/Seniorów;
- kobiet po menopauzie.
Na co wpływa DuoLife Dzień i Noc?
DuoLife DZIEŃ i NOC to bogactwo składników wspierających:
- procesy antyoksydacyjne;
- funkcje układu immunologicznego;
- pracę układu pokarmowego i funkcje wątroby;
- pracę układu sercowo-naczyniowego;
- pracę układu krwiotwórczego;
- funkcje fizjologicznej mikroflory jelitowej;
- funkcje oczyszczania organizmu i prawidłową wagę ciała;
- gospodarkę lipidową i węglowodanową ustroju;
- równowagę kwasowo-zasadową organizmu;
- pracę układu moczowego;
- prawidłowy sen i pracę mózgu;
- regenerację organizmu;
- funkcje tkanki łącznej, w tym pracę układu kostno-stawowego;
- dobrostan skóry, pomagając utrzymać jej jędrność i elastyczność;
- procesy naprawcze w tkankach, gojenie ran.
Jak wspomaga nasz organizm DuoLife Dzień i Noc?
- ułatwia zapamiętywanie
- chroni przed toksynami oraz rozwojem chorób nowotworowych
- pobudza metabolizm oraz oczyszcza organizm
- reguluje poziom cukru, cholesterolu i ciśnienia
- pomocny przy zapaleniu dróg moczowych
- wzmacnia układ odpornościowy
- reguluje układ nerwowy i wspomaga pracę serca
- wygładza cerę, odmładza komórki i działa przeciwstarzeniowo
- stabilizuje układ hormonalny i krwionośny
- ułatwia zasypianie, wspomaga samopoczucie, łagodzi stres oraz dostarcza energię
- regeneruje trzustkę, nerki, jelita, trawienie oraz wydalanie
- reguluje przemianę materii oraz zmniejsza apetyt
- wspiera leczenie refluksu i zgagi
- poprawia wzrok, stan włosów, skóry oraz paznokci
Duolife Dzień i Noc – sposób użycia
Duolife Dzień i Noc – sposób użycia:
DuoLife DZIEŃ – 25 ml dziennie rano, najlepiej podczas posiłku.
DuoLife NOC – 25 ml dziennie wieczorem, najlepiej podczas posiłku.
Najlepsze efekty daje łączne stosowanie preparatów DuoLife DZIEŃ (rano) i DuoLife NOC (wieczorem), ze względu na synergię ich działania.
Składniki DuoLife Dzień
sok z owoców winogron, sok z owoców dzikiej róży, sok z owoców czarnego bzu, sok z owoców
głogu, sok z owoców żurawiny wielkoowocowej, sok z owoców granatu, sok z owoców noni, sok
z owoców rokitnika, sok z owoców malin, ekstrakt z owoców dzikiej róży, ekstrakt z jagody acai, ekstrakt
z ziela lucerny 10:1 (45,8 mg/25 ml), ekstrakt z korzenia żeń-szenia (27,49 mg/25 ml, w tym 3,79%
ginsenozydy – 1,04 mg/25 ml), ekstrakt z liści aloesu 200:1 (9,16 mg/25 ml, zawartość aloiny < 1ppm).
Składniki DuoLife Noc
sok z buraka, sok ze śliwki, sok z owoców winogron, sok z aronii, ekstrakt z owoców aceroli,
ekstrakt z jagody goji, ekstrakt z liści karczocha 20:1 (45,82 mg/25 ml), ekstrakt z ziela lucerny 10:1
(45,82 mg/25 ml), ekstrakt z ziela melisy 10seventeen:1 (45,82 mg/25 ml), ekstrakt z liści morwy białej 10:1
(45,82 mg/25 ml), ekstrakt z nasion ostropestu plamistego (45,82 mg/25 ml), ekstrakt z liści pokrzywy
20:1 (45,82 mg/25 ml), ekstrakt z łodygi vilcacory 20:1 (45,82 mg/25 ml).
Produkty nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony
sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są istotne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
DuoLife DZIEŃ zawiera składniki roślinne wspomagające aktywność fizyczną i funkcje umysłowe organizmu, wspierające odporność, procesy krwiotwórcze, dobrą kondycję skóry, pracę mózgu, serca, dróg moczowych i stawów.
- Owoce dzikiej róży i rokitnika to prawdziwa skarbnica naturalnej, dobrze przyswajalnej witaminy C, która wspiera syntezę kolagenu i produkcję czerwonych krwinek; witamina C pomaga także przyswajać żelazo, wspomagając utrzymanie prawidłowej morfologii krwi; cennym źródłem żelaza jest zawarta w produkcie lucerna1-4.
- Głóg przyczynia się do prawidłowej pracy serca, pomaga utrzymać korzystny poziom cholesterolu we krwi oraz wspiera kondycję naczyń krwionośnych5.
- Żurawina wspomaga pracę układu moczowego, pomaga utrzymać prawidłowe pH dróg moczowych, przyczyniając się w ten sposób do ich ochrony przed infekcjami bakteryjnymi6.
- Owoce noni wspierają pracę wielu układów i narządów, w tym układu nerwowego, odpornościowego, sercowo-naczyniowego, stawów i kości. Pomagają utrzymać prawidłowe funkcje pamięciowe i poznawcze oraz dobry nastrój7.
- Aloes wspomaga procesy oczyszczania organizmu i utrzymanie prawidłowej wagi ciała, wspiera także prawidłową pracę jelit, zapewniając korzystną równowagę bakteryjną w jelicie grubym8.
- Żeń-szeń sprzyja dobrej kondycji fizycznej i umysłowej, wspiera procesy pamięciowe i koncentrację, pomaga utrzymać prawidłowe funkcje seksualne9,10.
- Owoce granatu są cenne dla kobiet, pomagają bowiem łagodzić objawy menopauzy; ponadto stymulują wzrost fizjologicznej mikroflory w przewodzie pokarmowym11,12.
- Czarny bez, malina, jagody acai, rokitnik i lucerna wspomagają układ odpornościowy organizmu w walce z infekcjami3,4,13-15.
- Zawarte w sokach owocowych cukry proste – glukoza i fruktoza – są łatwo przyswajalnym źródłem energii, tak potrzebnej do intensywnej pracy każdego dnia1,3,5-8,11-14,16.
DuoLife NOC bazuje na składnikach roślinnych wspomagających przemianę materii, procesy regeneracji i oczyszczania organizmu, a także spokojny, kojący sen. To soki i ekstrakty wspierające pracę wątroby, przewodu pokarmowego i funkcje kości.
- Karczoch wpływa pozytywnie na funkcjonowanie wątroby i dróg żółciowych, pomaga regulować przemianę materii, wspiera ochronę i regenerację komórek wątrobowych18,19. Ponieważ oczyszczanie pęcherzyka żółciowego, regeneracja komórek wątrobowych, jak również zachodzące w wątrobie procesy metaboliczne najintensywniej przebiegają w porze nocnej, wyciąg z karczocha najkorzystniej jest stosować wieczorem i stąd jego obecność w DuoLife Noc.
- Regenerację i ochronę wątroby wspiera także ostropest plamisty, a zwłaszcza zawarty w nim kompleks bioflawonoidowy: sylimaryna20,21.
- Morwa biała wpływa na gospodarkę węglowodanową organizmu; pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy we krwi, przyczyniając się do spowolnienia wchłaniania glukozy z posiłku22.
- Melisa wspomaga prawidłowy sen, przyczynia się do ukojenia organizmu w stanach pobudzenia nerwowego, niepokoju, bezsenności oraz w związanych z nimi zaburzeniach rytmu serca i pracy przewodu pokarmowego23,24.
- Vilcacora wspiera układ odpornościowy i procesy oczyszczania organizmu25.
- Owoce aceroli to bogactwo witaminy C, wspierającej między innymi kondycję skóry, pomagającej utrzymać jej jędrność i elastyczność, wspomagającej także gojenie ran2,26 .
- Śliwka wykazuje korzystny wpływ na funkcje kości, przyczynia się do ich wzmocnienia, poprawy gęstości i regeneracji, jest szczególnie cenna dla osób starszych i kobiet po menopauzie27.
- Sok z buraków wspiera proces krwiotwórczy, pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi i prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi28,29.
- Pokrzywa jest źródłem krzemionki, wpływa na dobrostan skóry, włosów i paznokci, przyczynia się do prawidłowych funkcji stawów30,31.
Co wyróżnia preparaty DuoLife DZIEŃ i NOC?
Składniki rozdzielone w dwóch produktach, dla lepszego dostosowania ich działania do cyklu dobowego organizmu. Kompleksowe wsparcie dla pracy poszczególnych narządów i układów, szczególnie z uwzględnieniem ich naturalnych rytmów dobowych, jest dla organizmu bardzo cenne.
Płynna forma preparatów z zachowanym tłem biologicznym składników, ułatwiająca uwalnianie związków aktywnych i ich wchłanianie do krwiobiegu; zwiększona absorpcja przekłada się na wydajniejszą dystrybucję do miejsca działania (korzystny wpływ na procesy LADME*).
Preparaty utrwalone metodą IHHP™ by DuoLife – (Innovation High Hydrostatic Process™ by DuoLife) opartą na koncepcji „minimalnego przetwarzania”. Zaletą metody jest wysoka jakość zdrowotna i trwałość oraz zachowanie naturalnych walorów odżywczych i sensorycznych w porównaniu z produktami utrwalanymi metodami klasycznymi. Wykorzystany proces technologiczny przeprowadzany jest w niskiej temperaturze (dla ochrony składników aktywnych) i bazuje na zasadzie synergii działania wielu czynników utrwalających, pozwalając zachować najwyższą jakość produktu bez stosowania substancji konserwujących.
100% naturalne składniki roślinne i 100% ich zawartości w każdym z preparatów; naturalne witaminy i minerały występują w roślinach wraz z „tłem biologicznym” (flawonoidy i inne związki aktywne), wywierającym efekt stabilizujący oraz synergistyczny, ułatwiający także ich przyswajanie35.
Receptura uwzględniająca zasady synergizmu i antagonizmu składników.
Produkty NIE ZAWIERAJĄ konserwantów i SĄ WOLNE od GMO – surowce użyte do opracowania suplementów NIE POCHODZĄ z roślin genetycznie modyfikowanych.
Produkty NIE ZAWIERAJĄ glutenu – są odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Specjalne butelki ze szkła przeznaczonego do celów farmaceutycznych – ciemne szkło chroni przed światłem i zmianami temperatury, jest odporne na uwalnianie do preparatu rozpuszczalnych substancji. mineralnych z wewnętrznej powierzchni.
Bibliografia:
- Cendrowski, A., Kalisz, S., & Mitek, M. (2012). Właściwości i zastosowanie owoców róży w przetwórstwie spożywczym.
Żywność Nauka Technologia Jakość, 19(4). - Zawada, K. Znaczenie witaminy C dla organizmu człowieka The importance of Vitamin C for human organism. HERBALISM,
22 - Suryakumar, G., & Gupta, A. (2011). Medicinal and therapeutic potential of Sea buckthorn (Hippophae rhamnoides
L.). Journal of Ethnopharmacology, 138(2), 268-278. - Mielmann, A. (2013). The utilisation of lucerne (Medicago sativa): a review. British Food Journal, 115(4), 590-600.
- Król, D. (2011). Głóg (Crataegus monogyna (L.), Crataegus oxyacantha (L.))–cenną rośliną leczniczą. Postępy Fitoterapii, 2.
- Pérez‐López, F. R., Haya, J., & Chedraui, P. (2009). Vaccinium macrocarpon: an interesting option for women with recurrent
urinary tract infections and other health benefits. Journal of Obstetrics and Gynaecology Research, 35(4), 630-639. - Ali, M., Kenganora, M., & Manjula, S. N. (2016). Health benefits of Morinda citrifolia (Noni): A review. Pharmacognosy
Journal, 8(4). - Atherton, P. (1998). Aloe vera: magic or medicine?. Nursing Standard (through 2013), 12(41), 49.
- Lu, J. M., Yao, Q., & Chen, C. (2009). Ginseng compounds: an update on their molecular mechanisms and medical applications.
Current vascular pharmacology, 7(3), 293-302. - Coon, J. T., & Ernst, E. (2002). Panax ginseng. Drug safety, 25(5), 323-344.
- Mertens-Talcott, S. U., Jilma-Stohlawetz, P., Rios, J., Hingorani, L., & Derendorf, H. (2006). Absorption, metabolism,
and antioxidant effects of pomegranate (Punica granatum L.) polyphenols after ingestion of a standardized extract in
healthy human volunteers. Journal of agricultural and food chemistry, 54(23), 8956-8961. - Khajuria, V., Chopra, V. S., & Raina, A. S. (2008). Dietary Supplements in Menopause. JK Science 2008, 10(1), 2-4.
- Liszka, K., Najgebauer-Lejko, D., & Tabaszewska, M. (2016). Owoce Czarnego Bzu (Sambucus Nigra L.)–Charakterystyka
I Możliwości Wykorzystania W Przemyśle Spożywczym. Innowacyjne Rozwiązania W Technologii Żywności
I Żywieniu Człowieka, 102. - Baranowska, A., Radwańska, K., Zarzecka, K., Gugała, M., & Mystkowska, I. (2015). Właściwości prozdrowotne owoców
maliny właściwej (Rubus idaeus L.). Problemy Higieny i Epidemiologii, 96(2), 406-409. - Ulbricht, C., Brigham, A., Burke, D., Costa, D., Giese, N., Iovin, R., … & Windsor, R. (2012). An evidence-based systematic review
of acai (Euterpe oleracea) by the Natural Standard Research Collaboration. Journal of dietary supplements, 9(2), 128-147. - Kopeć, A., Piątkowska, E., Leszczyńska, T., & Bieżanowska-Kopeć, R. (2011). Prozdrowotne właściwości resweratrolu.
Żywność Nauka Technologia Jakość, 18(5). - Li, S. H., Zhao, P., Tian, H. B., Chen, L. H., & Cui, L. Q. (2015). Effect of grape polyphenols on blood pressure: a meta-analysis
of randomized controlled trials. PLoS One, 10(9), e0137665. - Nurzyńska-Wierdak, R., Sałata, A., & Stepaniuk, R. (2018). Prozdrowotne Właściwości Karczocha Zwyczajnego (Cynara
Scolymus L., Asteraceae). Kosmos, 67(4), 823-831. - Salem, M. B., Affes, H., Ksouda, K., Dhouibi, R., Sahnoun, Z., Hammami, S., & Zeghal, K. M. (2015). Pharmacological
studies of artichoke leaf extract and their health benefits. Plant foods for human nutrition, 70(4), 441-453. - Flora, K., Hahn, M., Rosen, H., & Benner, K. (1998). Milk thistle (Silybum marianum) for the therapy of liver disease. The
American journal of gastroenterology, 93(2), 139-143. - Tamayo, C., & Diamond, S. (2007). Review of clinical trials evaluating safety and efficacy of milk thistle (Silybum marianum
[L.] Gaertn.). Integrative cancer therapies, 6(2), 146-157. - Chan, E., Phui-Yan, L., & Siu-Kuin, W. (2016). Phytochemistry, pharmacology, and clinical trials of Morus alba. Chinese
journal of natural medicines, 14(1), 17-30. - Nowak, G. (2009). Surowce roślinne o działaniu przeciwlękowym i antydepresyjnym. Herba Polonica, 55(1).
- Alijaniha, F., Naseri, M., Afsharypuor, S., Fallahi, F., Noorbala, A., Mosaddegh, M., … & Sadrai, S. (2015). Heart palpitation
relief with Melissa officinalis leaf extract: double blind, randomized, placebo controlled trial of efficacy and safety. Journal
of ethnopharmacology, 164, 378-384. - Keplinger, K., Laus, G., Wurm, M., Dierich, M. P., & Teppner, H. (1998). Uncaria tomentosa (Willd.) DC.—ethnomedicinal
use and new pharmacological, toxicological and botanical results. Journal of ethnopharmacology, 64(1), 23-34. - Majewski, J., Orylski, M., Całkosiński, A., & Majewski, M. (2018). Acerola–tropikalny owoc z ogromną dawką witaminy C.
- Igwe, E. O., & Charlton, K. E. (2016). A systematic review on the health effects of plums (Prunus domestica and Prunus
salicina). Phytotherapy Research, 30(5), 701-731. - Maheshwari, R. K., Parmar, V., & Joseph, L. (2013). Latent therapeutic gains of beetroot juice. World Journal of Pharmaceutical
Research, 2(4), 804-820.
Bibliografia - Cai, Y., Sun, M., & Corke, H. (2003). Antioxidant activity of betalains from plants of the Amaranthaceae. Journal of agricultural
and food chemistry, 51(8), 2288-2294. - Prokop, P., & Astel, A. (2017). Rola suplementacji w zbilansowanym żywieniu człowieka. Cz. 1. LAB Laboratoria, Aparatura,
Badania, 22. - Randall, C., Meethan, K., Randall, H., & Dobbs, F. (1999). Nettle sting of Urtica dioica for joint pain—an exploratory study
of this complementary therapy. Complementary therapies in medicine, 7(3), 126-131. - Grajek, W. (2004). Rola przeciwutleniaczy w zmniejszaniu ryzyka wystapienia nowotworow i chorob krazenia. Żywność
Nauka Technologia Jakość, 11(1), 3-11. - Włodek, L. (2004). Reaktywne formy tlenu (RFT) w warunkach fizjologicznych i patologicznych, komórkowe systemy
antyoksydacyjne. Far. Polska, 60(9), 404-419. - Flora, S. J. S. (2007). Role of free radicals and antioxidants in health and disease. Cellular and Molecular Biology, 53(1), 1-2.
- Thiel, R. J. (2000). Natural vitamins may be superior to synthetic ones. Medical hypotheses, 55(6), 461-469.