DuoLife CHLOROFIL – Wspomóż się „płynną energią.”
DuoLife CHLOROFIL to naturalny suplement diety, przeznaczony dla osób dbających o dobrą kondycję i młody wygląd. „Płynna energia” wspomagająca funkcjonowanie układu odpornościowego i przewodu pokarmowego, serca i naczyń krwionośnych. Kompozycja naturalnych ekstraktów roślinnych, chlorofiliny i olejku miętowego, zawierająca mnóstwo cennych antyoksydantów, aminokwasów, witamin i minerałów, dla wsparcia fizycznej i psychicznej formy organizmu.
Kiedy stosować DuoLife CHLOROFIL?
W okresie intensywnej pracy – wysiłku fizycznego i umysłowego, organizm funkcjonuje na zwiększonych obrotach i rośnie jego zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Wskutek narażenia na przewlekły stres, układ odpornościowy może być osłabiony, co wpływa na parametry krwi, w tym kondycję i ilość białych i czerwonych krwinek. Przemęczony organizm jest bardziej podatny na infekcje bakteryjne, wirusowe i grzybicze, trudniej goją się rany, skóra staje się mniej jędrna. Procesy oczyszczania, w tym metabolizm wątrobowy i wydalanie przez nerki, są osłabione. W takiej sytuacji wskazane jest zwiększenie podaży składników odżywczych i prozdrowotnych w diecie, także poprzez stosowanie preparatów wzmacniających i wspierających kondycję organizmu.
DuoLife CHLOROFIL jest przeznaczony do stosowania jako preparat wspomagający, w przypadku: osób chcących zachować dobrą kondycję, energię i witalność:
- osób osłabionych, w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego;
- osób narażonych na przewlekły stres;
- osób chcących utrzymać prawidłową morfologię krwi, wegan i wegetarian;
- osób odczuwających dolegliwości ze strony układu pokarmowego;
- osób cierpiących na nawracające infekcje, trudno gojące się rany;
- rekonwalescentów;
- osób starszych/Seniorów;
DuoLife CHLOROFIL zawiera dobroczynne ekstrakty roślinne z lucerny, chlorelli oraz jęczmienia. Dodatek olejku miętowego i chlorofiliny wspiera, na zasadzie synergii, prozdrowotne działanie wyciągów roślinnych.
Na co wpływa DuoLife CHLOROFIL?
DuoLife CHLOROFIL wspomaga:
- procesy antyoksydacyjne;
- funkcje układu immunologicznego;
- pracę układu sercowo-naczyniowego;
- pracę układu krwiotwórczego;
- pracę przewodu pokarmowego;
- dobrostan skóry;
- procesy naprawcze w tkankach;
- funkcje fizjologiczne mikroflory jelitowej.
DuoLife CHLOROFIL – sposób użycia
DuoLife CHLOROFIL – sposób użycia:
10-20 ml raz dziennie przed posiłkiem.
DuoLife CHLOROFIL to:
- zero konserwantów
- zero GMO
- szklane opakowanie
- kompletne składniki zachowują swoje tło biologiczne o największej wchłanialności
Składniki DuoLife CHLOROFIL
woda oczyszczona, gliceryna roślinna, ekstrakt z ziela lucerny, chlorofilina, ekstrakt z jęczmienia, olejek miętowy, ekstrakt z chlorelli Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są istotne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Produkty nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony
sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są istotne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
![]()
Czym jest chlorofilina i jak działa?
Chlorofilina jest pochodną chlorofilu, zielonego barwnika roślin, umożliwiającego im przeprowadzanie procesu fotosyntezy. Jej budowa jest zbliżona nie tylko do chlorofilu, ale też do cząsteczki hemu – składnika hemoglobiny występującej w czerwonych krwinkach i transportującej tlen. Chlorofilina ma podobne do chlorofilu właściwości prozdrowotne, ponadto cechuje ją lepsza od związku wyjściowego trwałość i rozpuszczalności w wodzie1.
Chlorofilina jest cennym przeciwutleniaczem, chroni komórki przed stresem oksydacyjnym i przedwczesnym starzeniem, wspiera pracę układu sercowo-naczyniowego1,2 i procesy oczyszczania organizmu. Ma zdolność wiązania (kompleksowania) karcynogenów (czynników rakotwórczych)3, pomaga także chronić organizm przed infekcjami4,5 i przyczynia się do eliminacji nieświeżego zapachu z ust6.
![]()
Ekstrakty roślinne z jęczmienia, chlorelli i ziela lucerny, na zasadzie synergii wspomagają swoje właściwości prozdrowotne.
- Zawarte we wszystkich trzech roślinach żelazo stanowi substrat w syntezie hemoglobiny, w ten sposób wspiera odporność i prawidłowe funkcje krwiotwórcze, pomagając zapobiegać anemii7-10. W 1 g ziela lucerny znajduje się niemal dwukrotnie więcej żelaza niż w szpinaku7!
- Rośliny te są także źródłem aminokwasów, w tym egzogennych, stanowiących cenny budulec dla białek; tym samym wspierają dobrą kondycję skóry, mogą wspomagać regenerację uszkodzonych tkanek i gojenie ran7-9.
- Wszystkie 3 rośliny mają właściwości przeciwutleniające, wymiatają szkodliwe wolne rodniki, wspierając pracę serca i naczyń; pomagają także utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu i glukozy we krwi2,7-9,11.
- Mają działanie wspomagające pracę przewodu pokarmowego: przyczyniają się do lepszego trawienia7,9,11; chlorella i jęczmień działają jak prebiotyki, stymulując wzrost dobroczynnej mikroflory jelitowej9,11. Jęczmień jest ważnym źródłem błonnika pokarmowego, który przyspiesza pasaż jelitowy i sprzyja utrzymaniu prawidłowej wagi ciała – błonnik jest tak zwanym składnikiem balastowym – nie ulega trawieniu, ale wypełnia przewód pokarmowy, przedłużając uczucie sytości11.
Wszystkie 3 rośliny wspierają również prawidłowe funkcje układu odpornościowego, wspomagają orga- nizm w walce z infekcjami, przyczyniają się do usprawnienia procesów oczyszczania organizmu7-9,11.
- Lucerna i chlorella są cennym źródłem chlorofilu, o właściwościach prozdrowotnych zbliżonych do chlorofiliny; obie rośliny zawierają także witaminę K wspomagającą prawidłowe krzepnięcie krwi7,9.
![]()
Czy olejek miętowy tylko odświeża i nadaje smak?
Nie tylko! Olejek miętowy wspomaga walkę organizmu z infekcjami bakteryjnymi, wirusowymi i grzybiczymi. Posiada właściwości antyoksydacyjne, wpływając na prawidłową pracę układu sercowo naczyniowego i wspierając profilaktykę chorób przewlekłych. Przyczynia się także do prawidłowego funkcjonowania żołądka i jelit, wspomagając walkę z niestrawnością, nudnościami i stanami skurczowymi12-14.
Co wyróżnia preparaty DuoLife CHLOROFIL?
Płynna forma preparatu z zachowanym tłem biologicznym składników, ułatwiająca uwalnianie związków aktywnych i ich wchłanianie do krwiobiegu, zwiększona absorpcja przekłada się na wydajniejszą dystrybucję do miejsca działania (korzystny wpływ na procesy LADME*).
Preparat utrwalony metodą IHHP™ by DuoLife – (Innovation High Hydrostatic Process™ by DuoLife) opartą na koncepcji „minimalnego przetwarzania”. Zaletą metody jest wysoka jakość zdrowotna i trwałość oraz zachowanie naturalnych walorów odżywczych i sensorycznych w porównaniu z produktami utrwalanymi metodami klasycznymi. Wykorzystany proces technologiczny przeprowadzany jest w niskiej temperaturze (dla ochrony składników aktywnych) i bazuje na zasadzie synergii działania wielu czynników utrwalających, pozwalając zachować najwyższą jakość produktu bez stosowania substancji konserwujących.
100% naturalne składniki, w tym ekstrakty roślinne wspierające swe działanie na zasadzie synergii.
Receptura uwzględniająca zasady synergizmu i antagonizmu składników.
Produkt NIE ZAWIERA konserwantów i JEST WOLNY od GMO – surowce użyte do opracowania preparatu NIE POCHODZĄ z organizmów genetycznie modyfikowanych; preparat nie zawiera także dodatku sztucznych substancji smakowych i zapachowych.
Produkt NIE ZAWIERA glutenu – jest odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu.
Specjalna butelka ze szkła przeznaczonego do celów farmaceutycznych – ciemne szkło chroni przed światłem i zmianami temperatury, jest odporne na uwalnianie do preparatu rozpuszczalnych substancji mineralnych z wewnętrznej powierzchni butelki.
Marka parasolowa – efekt działania płynnej formy uzupełnia kosmetyk o wysokim indeksie naturalności z linii DuoLife Beauty Care – PEELING DO CIAŁA, o działaniu oczyszczającym skórę, stymulującym krążenie krwi, poprawiającym zdolność skóry do wchłaniania balsamu/kremu.
Bibliografia:
- Kamat, J. P., Boloor, K. K., & Devasagayam, T. P. (2000). Chlorophyllin as an effective antioxidant against membrane damage in vitro and ex vivo. Biochimica et Biophysica Acta (BBA)-Molecular and Cell Biology of Lipids, 1487(2-3), 113-127.
- Flora, S. J. S. (2007). Role of free radicals and antioxidants in health and disease. Cellular and Molecular Biology, 53(1), 1-2.
- Egner, P. A., Wang, J. B., Zhu, Y. R., Zhang, B. C., Wu, Y., Zhang, Q. N., … & Helzlsouer, K. J. (2001). Chlorophyllin interven- tion reduces aflatoxin–DNA adducts in individuals at high risk for liver cancer. Proceedings of the National Academy of Sciences, 98(25), 14601-14606.
- Buchovec I, Lukseviciūtė V, Kokstaite R, Labeikyte D, Kaziukonyte L, Luksiene Z. (2017) Inactivation of Gram (-) bacteria Salmonella enterica by chlorophyllin-based photosensitization: Mechanism of action and new strategies to enhance the inactivation efficiency. J Photochem Photobiol B. 2017 Jul ;172:1-10.
- Caires CSA, Leal CRB, Ramos CAN, Bogo D, Lima AR, Arruda EJ, Oliveira SL, Caires ARL, Nascimento VA. (2017) Pho- toinactivation effect of eosin methylene blue and chlorophyllin sodium-copper against Staphylococcus aureus and Escherichia coli. Lasers Med Sci. 2017 Jul;32(5):1081-1088.
- Majbauddin A, Kodani I, Ryoke K. (2015) The Effect of Bamboo Leaf Extract Solution and Sodium Copper Chlorophyllin Solution on Growth and Volatile Sulfur Compounds Production of Oral Malodor Associated Some Anaerobic Periodon- tal Bacteria. Yonago Acta Med. 2015 Sep;58(3):129-36.
- Mielmann, A. (2013). The utilisation of lucerne (Medicago sativa): a review. British Food Journal, 115(4), 590-600.
- Marwat, S., Hashimi, M., & Khan, K. (2012). Barley (Hordeum vulgare L.) A prophetic food mentioned in Ahadith and its ethnobotanical importance. American-Eurasian J Agric Environ Sci, 12(7), 835-41.
- Kay R.A., Microalgae as food and supplement, „Critical Reviews in Food Science and Nutrition” 1991, 30(6), 555–573.
- Matsuura E. et al., Effect of chlorella on rats with iron deficient anemia, „Advances in Clinical and Experimental Medici- ne” 1991, 64(4), 193–204
- Plaami, S. P. (1997). Content of dietary fiber in foods and its physiological effects. Food Reviews International, 13(1), 29-76.
- Kusiak, A., Kędzia, A., Molęda-Ciszewska, B., Kędzia, A. W., Maciejewska, K., Włodarkiewicz, A., & Kwapisz, E. (2010). Działanie olejku z mięty pieprzowej na bakterie beztlenowe. Dental and Medical Problems, 47(3), 334-338.
- McKay, D. L., & Blumberg, J. B. (2006). A review of the bioactivity and potential health benefits of peppermint tea (Mentha piperita L.). Phytotherapy Research: An International Journal Devoted to Pharmacological and Toxicological Evaluation of Natural Product Derivatives, 20(8), 619-633.
- Grzeszczuk M., Jadczak D., 2009, Estimation of biological value of some species of mint (Mentha L.), Herba Polonica,vol. 55 (3), pp. 193–199.