DuoLife ALOES – Naturalne źródło zdrowia i urody.
DuoLife ALOES to w 100% naturalny suplement diety, stworzony dla osób dbających o kondycję, witalność, młody wygląd i piękną sylwetkę. Połączenie soku i miąższu aloesu z miodem i oregano, by wspomóc funkcjonowanie przewodu pokarmowego i układu odpornościowego, pracę wątroby i nerek. Ponad 200 składników aktywnych, w tym cennych antyoksydantów, aminokwasów, witamin i minera- łów, dla wsparcia fizycznej i psychicznej formy organizmu.
Kiedy stosować DuoLife ALOES ?
Aloes jest znany ze swoich dobroczynnych, prozdrowotnych właściwości od tysięcy lat1. Jest skarbnicą związków aktywnych, które wspomagają funkcjonowanie organizmu na wielu płaszczyznach. Działanie to wzmacniane jest dzięki obecności w składzie miodu i oregano.
Składniki suplementu diety DuoLife Aloes działają wspomagająco w przypadku:
- osób chcących zachować młody wygląd, prawidłową masę ciała i witalność;
- osób osłabionych, w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego;
- osób odczuwających dolegliwości ze strony układu pokarmowego;
- osób cierpiących na nawracające infekcje, trudno gojące się rany;
- rekonwalescentów;
- osób starszych/Seniorów.
Jak działa DuoLife ALOES ?
DuoLife ALOES zawiera nie tylko sok i miąższ aloesu pochodzącego z Meksyku, ale też dobroczynny miód i prozdrowotny ekstrakt z ziela oregano – wszystkie te składniki są naturalnym źródłem antyoksydantów2-4.
DuoLife ALOES – sposób użycia
DuoLife ALOES – sposób użycia:
25-50 ml/dobę przed posiłkiem.
DuoLife ALOES to:
- zero konserwantów
- zero GMO
- szklane opakowanie
- kompletne składniki zachowują swoje tło biologiczne o największej wchłanialności
Składniki DuoLife ALOES
sok aloesowy z miąższem (Aloe vera), miód wielokwiatowy, ekstrakt z ziela oregano (Origanum vulgare), regulator kwasowości-kwas cytrynowy.
Jak bardzo cenny jest aloes?
Bardzo! Nie sposób przecenić jego wielokierunkowego działania prozdrowotnego! Zawarte w miąższu i soku tej rośliny przeciwutleniacze wspierają funkcjonowanie serca i naczyń krwionośnych, pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu2, 5.
Ale to dopiero początek zalet aloesu!
Bogactwo składników aktywnych pomaga wspierać odporność organizmu i wspomaga walkę z infekcjami bakteryjnymi, wirusowymi i grzybiczymi6, 7.
Aloes przyczynia się też do utrzymania prawidłowej pracy jelit i regularnych wypróżnień, dzięki zawartości naturalnych prebiotyków pomaga w zapewnieniu korzystnej równowagi bakteryjnej w jelicie grubym6–8.
Ponadto wspiera pracę wątroby i oczyszczanie organizmu z toksyn oraz pomaga utrzymać prawidłową masę ciała i poziom cukru we krwi6–9.
Bogactwo aminokwasów – cennego budulca białek, w tym kolagenu – wspiera gojenie ran oraz prawidłowe funkcje skóry, pomagając jej utrzymać jędrność i młody wygląd7,10,11,
![]()
Miód i oregano na zasadzie synergii wspomagają dobroczynne właściwości aloesu!
Miód dostarcza cennych składników energetycznych, budulcowych i regulujących, pomagając utrzymać fizyczną i psychiczną kondycję organizmu. Jest źródłem antyoksydantów, enzymów, witamin i minerałów3. Wspiera przede wszystkim funkcje przewodu pokarmowego, układu odpornościowego i układu sercowo-naczyniowego12–14.
Miód wspomaga również regenerację organizmu po intensywnym wysiłku fizycznym i umysłowym; jest cenny u osób narażonych na przewlekły stres12–14.
Dodatek miodu, usprawnia przyswajanie składników mineralnych i witaminowych zawartych w produkcie12–14. Ziele oregano wspiera działanie aloesu w procesach regeneracji uszkodzonych tkanek, pomaga łagodzić dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego, wspomaga odporność organizmu, przyczyniając się do ochrony przed infekcjami bakteryjnymi, grzybiczymi i wirusowymi4, 15–17.
Co wyróżnia preparaty DuoLife ALOES ?
Płynna forma czyli postać najbardziej zbliżona do tej, w której witamina C występuje w naturze, ułatwiająca jej uwalnianie i wchłanianie do krwiobiegu, zwiększona absorpcja przekłada się na wydajniejszą dystrybucję do miejsca działania (korzystny wpływ na procesy LADME**).
Preparat utrwalony metodą IHHP™ by DuoLife – (Innovation High Hydrostatic Process™ by DuoLife) opartą na koncepcji „minimalnego przetwarzania”. Zaletą metody jest wysoka jakość zdrowotna i trwałość oraz zachowanie naturalnych walorów odżywczych i sensorycznych w porównaniu z produktami utrwalanymi metodami klasycznymi. Wykorzystany proces technologiczny przeprowadzany jest w niskiej temperaturze (dla ochrony składników aktywnych) i bazuje na zasadzie synergii działania wielu czynników utrwalających, pozwalając zachować najwyższą jakość produktu bez stosowania substancji konserwujących.
100Naturalne składniki, w tym szczególnie cenny sok i miąższ z aloesu pochodzącego z Meksyku.% naturalne składniki i 100% ich zawartości w preparacie – DuoLife Vita C to kompozycja ekstraktów i soków z owoców naturalnie bogatych w witaminę C, stanowiących jednocześnie jej pełne tło biologiczne, które gwarantuje wysoką przyswajalność i efektywność.
Receptura uwzględniająca zasady synergizmu i antagonizmu składników.
Produkt NIE ZAWIERA konserwantów, stabilizatorów smaku i JEST WOLNY od GMO – surowce użyte do opracowania suplementu NIE POCHODZĄ z roślin genetycznie modyfikowanych.
Produkt NIE ZAWIERA glutenu – jest odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu.
Specjalna butelka ze szkła przeznaczonego do celów farmaceutycznych – ciemne szkło chroni przed światłem i zmianami temperatury, jest odporne na uwalnianie do preparatu rozpuszczalnych substancji mineralnych z wewnętrznej powierzchni butelki.
Skoncentrowana formuła – wygodne stosowanie: tylko raz dziennie.
Marka parasolowa – efekt działania płynnej formy uzupełniają kosmetyki o wysokim indeksie naturalności z linii DuoLife Beauty Care Aloes.
Bibliografia:
- Atherton, P. (1998). Aloe vera: magic or medicine?. Nursing Standard (through 2013), 12(41), 49.
- Hu, Y., Xu, J., & Hu, Q. (2003). Evaluation of antioxidant potential of Aloe vera (Aloe barbadensis Miller) extracts. Journal of agricultural and food chemistry, 51(26), 7788-7791.
- Godlewska, M., & Świsłocka, R. (2015). Fizykochemiczne i przeciwdrobnoustrojowe właściwości miodów z rejonu Pod- lasia. Kosmos, 64(2), 347-352.
- Cervato, G., Carabelli, M., Gervasio, S., Cittera, A., Cazzola, R., & Cestaro, B. (2000). Antioxbdant properties of oregano (Origanum vulgare) leaf extracts. Journal of Food Biochemistry, 24(6), 453-465.
- Flora, S. J. S. (2007). Role of free radicals and antioxidants in health and disease. Cellular and Molecular Biology, 53(1), 1-2.
- Cieślik, E., & Turcza, K. (2015). Właściwości prozdrowotne aloesu zwyczajnego Aloe vera (L.) Webb.(Aloe barbadensis
- Mill.). Postępy Fitoterapii, 2, 117-124.
- Matejczyk, M., Golonko, A., & Chilmon, E. (2017). Aloe vera–wybrane właściwości biologiczne. Budownictwo i Inżynieria Środowiska, 8(4).
- Pothuraju, R., Sharma, R. K., Onteru, S. K., Singh, S., & Hussain, S. A. (2016). Hypoglycemic and hypolipidemic effects of Aloe vera extract preparations: A review. Phytotherapy research, 30(2), 200-207.
- Kumar S., Yadav J.P. (2014). Ethnobotanical and pharmacological properties of Aloe vera: A review. Journal of Medici- nal Plant Research, Vol. 8, 1387-1398.
- Radha M.H., Laxmipriya N.P. (2015). Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A syste- matic review. Journal of Traditional and Complementary Medicine, Vol 5, Issue 1, 21-26.
- Attah M.O., Ishaya H.B., Chiroma M.S., Amaza D.S., Balogun S.U., Jacks T.W. (2015). Effect of Tamarindus indica (Linn) on the rate of wound healing in adult rabbits. IOSR Journal of Dental and Medical Sciences, Vol. 14, Issue 8, 80-84.
- Bąkowska, M., & Janda, K. (2018). Właściwości prozdrowotne wybranych miodów. Pomeranian Journal of Life Scien- ces, 64(3).
- Kumar, K. S., Bhowmik, D., Biswajit, C., & Chandira, M. R. (2010). Medicinal uses and health benefits of honey: an overview. J Chem Pharm Res, 2(1), 385-395.
- Pasupuleti, V. R., Sammugam, L., Ramesh, N., & Gan, S. H. (2017). Honey, propolis, and royal jelly: a comprehensive review of their biological actions and health benefits. Oxidative medicine and cellular longevity, 2017.
- Ożarowski A, Łańcucki J, Gąsiorowska K. Leki roślinne. Zjednoczenie Przemysłu Zielarskiego Herbapol. Warszawa 1978.
- Dorman HJ, Deans SG. Antimicrobial agents from plants: antibacterial activity of plant volatile oils. J Appl Microbiol
- 2000; 88:308-16.
- Manohar V, Ingram C, Gray J et al. Antifungal activities of origanum oil against Candida albicans. Mol Cell Biochem
- 2001 Dec; 228(12):111-7.